Lammekoteletter med rosenkål i harissa
Lammekoteletter med sprøde rosenkål i harissa – en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Et harmonisk møde mellem krydret lam og pikant rosenkål.
Opskriften er fra TorvehallerneKBHs kogebog ‘Opskrifter fra Torvet’, som du også kan købe i butikken.
Lam
8 lammekoteletter
1 spsk Ras el Hanout
ó økologisk lime, skallen
1 kvist rosmarin, plukket og
hakket
2 spsk olivenolie
salt
sort peber, friskkværnet
Rosenkål
600 g rosenkål, halverede
olie
2 spsk harissa
1 spsk honning
1 tsk Ras el Hanout
1 lime, saften
salt
Yoghurtdressing
1 dl yoghurt naturel
lidt limesaft
salt
Sådan gør du
Marinér lammekoteletterne i Ras el Hanout, salt, peber, fintrevet limeskal, rosmarin og olivenolie ved at massere krydderierne ind i kødet.
Steg dem på en varm pande i olie i 1ó minut på hver side. Tag dem af panden, og lad dem hvile et øjeblik.
Steg nu rosenkålene på en varm pande i olie i 2-3 minutter.
Skru herefter ned for blusset, og tilsæt harissa, honning, Ras el Hanout, lime og salt.
Vend det hele rundt, og tilsæt et par spiseskeer vand, hvis det er nødvendigt, imens rosenkålene steger videre i 2-3 minutter.
Servér dine lammekoteletter med rosenkål og kold yoghurt, der er smagt til med salt og lime.